torsdag 8 juli 2010

Barn och sånt

Den senaste tiden har det känts som att jag ser barn överallt. Betyder det att jag börjar bli redo att skaffa barn kanske? En tjej jag gick i samma klass med i lågstadiet har precis blivit tvåbarnsmamma, en annan tjej jag gick i samma klass med upp till högstadiet har blivit mamma, en tredje tjej jag gick på samma högstadium som har blivit mamma. Min svägerska fick sitt andra barn för ett år sen. I could go on and on, ungarna finns överallt!

Så idag hakade jag upp mig på vad skillnaden är mellan dagmamma och dagis. Vilka är nackdelarna och fördelarna med dessa alternativ? Skiljer det i kostnad? Så jag kollade upp vad som gäller i Gnesta kommun och det är ingen skillnad i kostnad mellan dagmamma eller dagis. Som jag har uppfattat det är skillnaden att på dagis är det större barngrupper, det är lite mer strukturerat som skola och barnen vänjer sig vid att socialisera med andra barn och att följa vissa bestämda regler. Hos en dagmamma är barnen hemma hos dagmamman, så det är inte som i skola, hos dagmamman är det dock mer personal mindre grupper, och med det kanske inte barnen blir lika socialiserade. Dagmammor kan dock träffa andra dagmammor och deras dagbarn så det är egentligen inte så stor skillnad från dagis. Jag ser fördelarna med båda, jag tror dock jag skulle välja dagis i första hand för mina barn.

Jag kollade upp hur många dagis det finns i Gnesta, och det finns ett dagis som är inriktat på miljö och natur! Det verkar vara jätteroligt och lärorikt, och gud så besviken jag kommer bli om inte mina barn får gå på det dagiset :/ För såklart kommer jag att uppfostra mina barn till att bli lika miljö- och natur-älskande som jag är :)

Ah well, detta är ett problem som jag inte kommer behöva handskas med än på några år. Jag gjorde dock ett fånigt "när kommer du få barn?" test på Facebook, och fick resultatet 24. Det är om två år. Då är jag inte klar med mina studier, men we'll see!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar